Інтернет-магазин сумок МІС.ЮА
Режим работы магазина:
ПН - ПТ: с 9:00 до 18:00
Зворотній зв'язок
Українська ua
Російська ru

Історія жіночої сумочки

Категорії

Перші сумки з'явилися ще в давні віки. У ті часи, коли люди племенем ходили полювання. Сумки у давньому столітті були із звичайних шкур тварин. Жінки брали кілька шкур і пов'язували їх вузлами між собою. У результаті виходив звичайнісінький мішок, який заміняв їм сумку.

Поступово ці мішки почали вдосконалюватись. І ось уже в 15 столітті на зміну безформним лахміттям прийшли сумки-мішки, виготовлені з різної тканини і прикрашені коштовностями. Дешевші вироби прикрашали стразами та бісером. Представники прекрасної статі воліли ховати мішечки під одягом.

18 століття стало відкриттям нового шедевра. "Народилася" на світ сумка-куля. Річ, виготовлена з шовкової або вельветової тканини, була на піку популярності. Модель такої сумки вигадала чарівна мадмуазель де Помпадур.



У 1890-1896 р.р. люди стали все більше вирушати в подорожі далекими країнами. Відповідно став з'являтися попит більш об'ємні сумки. Однією з них стала сумка-саквояж. Але дозволити собі таку сумочку могли лише заможні жінки.

За часів війни люди користувалися виключно великими сумками чи мішками, які затягувалися шнурками. У таку сумку можна було внести багато всього необхідного.

У повоєнний час почали винаходити сумки, які мали різні форми та фасони. Першим свій штрих у виготовлення таких сумок внесла Ельза Скіапареллі. На різноманітних показах блищали дамочки з новими винаходами, прикрашеними вишивкою та розписом.

У 50-ті роки модельєри пропонували суспільству нові ідеї. На піку слави були сумки-плетінки. У теплу пору року вони були незамінними помічниками. 1960 славився рок-н-ролом, тому на піку слави були сумки-гітари. Також у 1960 році було модно носити на плечі мішок із будь-якого полотна, в якому люди зберігали дрібні «пожитки». Так згодом з'явився рюкзак. Невелика сумочка на позолоченому ланцюжку стала наймоднішою у період 1960-1970 років. Трохи менше віддавали перевагу шкіряним виробам.

1980 року з'явилася на світ знаменита сумка Birkin. Винахідником цього атрибуту став Жаном-Луї Дюма.

Зараз на вітринах нашого магазину МІС можна побачити багато сумок. Дизайнери просто обдарували світ різноманітними виробами.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Введіть коментар*
Ім'я*
Email