Інтернет-магазин сумок МІС.ЮА
Режим работы магазина:
ПН - ПТ: с 9:00 до 18:00
Зворотній зв'язок
Українська ua
Російська ru

Жіноча сумка: кілька цікавих фактів

Категорії

З історії жіночої сумки

Спочатку монети і невеликі предмети вміщувалися в мішечки (частіше зі шкіри) і скріплювалися до пояска або в кишеньки одягу. Ось внаслідок чого сумочка і стала двійником кишеньки. У Бургундії при дворі короля представники знаті одягали шкіряний мішок на поясці. То був обов'язковий фрагмент щоденного костюма.

У ньому мали бренчати монети і називали його омоньєр. Пізніше мішечок стали виготовляти з найрізноманітніших матеріалів. Дівчата прикрашали їхньою вишивкою, малюнком, плетіннями або в'язаним візерунком. Набули моди сумки-кісети. Вони набули найменування помпадур та рідікюль.


На початку XIX століття мешканки міста мали у своєму розпорядженні при собі оксамитові або декоративні пошиті золотом мішечок. Їх заповнювали вже не тільки монетами, а й швейними пристроями. Прототипом нинішніх жіночих сумочок стала модель мішечків у стилях бідермейєр та ампір. Пізніше застосовувалася і стилістика епохи рококо.

З XX століття жіноча сумка неодмінно доповнює ділове вбрання. Вона припинила виконувати декоративну функцію і перетворилася на серйозний девайс гардеробу будь-якої дівчини. Підставою сучасної сумки став жорсткий каркас, що дозволяє практично мати необхідні пристрої в різних відділеннях. Дана модель дизайну ідеально підходить як для збереження косметики, так і для носіння важливих документів.

У вісімдесяті роки минулого століття надзвичайно популярними стають барвисті поліетиленові пакети. Але їхнє століття було коротким. Через десяток років дівчата стали носити маленькі рюкзаки або дрібні сумки на довгому ланцюжку. Жінки віддавали перевагу формам, що викликають забарвленням і незабутнім малюнкам. Такі сумочки виготовляли з ненатуральних матерій. У двохтисячних роках набули моди великі барвисті сумочки.

Їх носили не тільки молоді, але й жінки у віці. Нещодавно вийшла тенденція до зменшення сумки. Дівчата часто вважають за краще щоденний варіант комфортну і вишукану сумку-гаманець. У ній тільки фінанси, губна помада, ключі. Ділові жінки обирають сумочку-портфельчик, щоб мати під рукою важливі документи.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Введіть коментар*
Ім'я*
Email