Інтернет-магазин сумок МІС.ЮА
Режим работы магазина:
ПН - ПТ: с 9:00 до 18:00
Зворотній зв'язок
Українська ua
Російська ru

Сумки. Історія та сучасність

Категорії

Історія жіночих сумок бере свій початок із кишень, які з'явилися у XII столітті у Франції. Раніше використовувалися так звані мішки для монет, які прив'язувалися чи пришивались до одягу. Ними користувалися як чоловіки, і жінки. Після появи кишень чоловіки були цілком ними задоволені, а ось жінки винаходили нові види «мішочків для добра». Тоді й з'явився ридикюль – м'яка сумочка з тканини на шнурку, який одягався на руку. Жінки прикрашали сумки усілякими способами – вишивкою, стеклярусом, бісером. Також були популярні трикотажні сумки. У XIII столітті з'явилися сумки із мережива, які назвали «помпадур». Наприкінці цього століття з'являються сумки для носіння в руці за ручки. З цього часу мішечки остаточно перестають використовуватись, і жінки прикрашають свій гардероб за допомогою нового аксесуара – сумочки.

До XIX століття вже розпочалося промислове виробництво сумок, на них з'явилися замки, а також новий винахід – блискавка!

Далі став збільшуватися розмір сумок. Велика різноманітність матеріалів, з яких їх робили, дуже тішила модниць того часу. Балі навіть скляні, дерев'яні, залізні та пластикові сумки, не кажучи вже про сумки зі шкіри, шовку та атласу.

Після Першої світової війни з'являється клатч – невелика сумка без ручок. Її носили пахвою. У період пропаганди здорового життя з'являється нова модель – рюкзак. Спочатку він був із нейлону, і призначений як чоловікам, так і жінкам. Так, згодом чоловікам кишень теж стало не вистачати, і вони почали скористатися сумками. Хоча такого буйства фасонів та форм, як жінкам, чоловікам не потрібно, у наш час сумок для них виготовляється чимало. Портфелі та барсетки, сумки-планшети та так звані господарські мішки «tote bag», дорожні сумки та, звичайно, рюкзаки.

Для сучасних жінок список ще ширший.

• Клатч. Витончена дамська сумка, в основному для появи – на вечірку, в кіно, в театр. Буває як із ручками чи на ремінці, так і без них. Шкіряні, замшеві, атласні, з різними прикрасами на кшталт вишивки або бісеру, або прості лаконічні моделі.

• Жіноча барсетка. Носиться на зап'ясті або в руці. Таку модель можна брати із собою на прогулянку, у театрі чи ресторані вона теж буде доречною.

• Мінодьєр. Тверда модель невеликого розміру. Особливо популярна срібних та золотих кольорів. Незамінна для вечірніх виходів, адже в ній не розіб'ється телефон чи люстерко! Спосіб носіння частіше на ланцюжку.

• Сумка-портфель буде зручною для ділової жінки. У ній можна носити як документи, так і необхідні жіночі приладдя.

• Рідікюль. З моменту появи в 19 столітті він мало змінився, хіба що застібкою-поцілунком.

• Наплічник. Має великий попит у школярів, спортсменів, дачників і мисливців. А останнім часом увійшли до моди і суто жіночі маленькі моделі, навіть гламурні, розшиті стразами.

• Сумка-скринька або сетчел. Твердої форми, схожа на скриньку, ця модель була модною в минулому столітті. Але й тепер деякі модниці віддають перевагу.

• Келлі. Сумка, яку вирізняє застібка спереду. Універсальний варіант як для ділового костюма, так і для ошатної сукні.

• Хобо. М'яка сумка з перекрученою або плетеною ручкою. Ця стильна модель не підійде для носіння ділових паперів або крихких речей.

• Сумка-сідло. Ковбойський стиль для спортивних жінок, часто з бахромою.

• Сумка-шоппер. Назва говорить сама за себе. Її беруть у похід магазинами і носять або в руках, або на плечі.

• Сумка-ківш. М'яка та містка, при цьому досить компактна. Через подовжену форму у разі великої кількості складених у неї речей буває складно щось там знайти.

• Сумка поштаря. Прямокутна, на довгому ремінці, звичний аксесуар для листоноші або посильного. У наш час цю сумку полюбили і школярі за місткість та м'яку подушечку на ремінці.

• Сумка конверт. Окрім ділових паперів та електронної книги, до неї мало що можна покласти. Тому віддають перевагу діловим жінкам.

• Багет. Довгі форми з круглими краями і короткими ремінцями. Носиться пахвою. Дуже містка, практична модель, яку полюбили спортсмени та мандрівники.

Важко уявити собі сучасну жінку без сумки. Кожна має, як правило, кілька варіантів на різні випадки життя. Сучасна мода змінюється швидко, а з нею і сумки, та багато іншого. Незмінним залишається бажання жінок різного віку виглядати стильно і красиво. І в цьому чудовим помічником є сумка.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Введіть коментар*
Ім'я*
Email